Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مهم‌ترین وزارتخانه‌های اقتصادی کشور وزارت راه و شهرسازی است که در طول چهار سال گذشته به گفته کارشناسان نتوانسته عملکرد خوب و قابل قبولی را از خود نشان دهد.

به گزارش مشرق، شرق با حمله به وزارت نیرو نوشته است: اظهارنظرهایی همچون توقف سدسازی، خرید آب از کشورهای هم‌جوار و استحصال آب از اعماق زمین در شرایطی که سالانه‌ میلیاردها مترمکعب آب در بخش کشاورزی هدر می‌رود، نشانه‌هایی نگران‌کننده از فضای علمی و تخصصی حاکم بر این روزهای وزارتخانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* همشهری

- خصوصی‌سازی‌ از قبل بدتر شده است

همشهری درباره خصوصی سازی نوشته است: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: خروجی اجرای اصل ۴۴ الان به‌مراتب بدتر از قبل است زیرا قبلا دولت، پاسخگو بود اما اکنون دولت با اینکه خودش شرکت‌های مشمول را اداره می‌کند، پاسخگو نیست.

محمدرضا پورابراهیمی با حضور در استودیوی بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما گفت: هدف از واگذاری بنگاه‌های اقتصادی و خصوصی‌سازی‌ این بود که بتوانیم با این کار مدیریت آن را به بخش خصوصی منتقل کنیم تا بخش خصوصی بتواند براساس روش‌های تخصصی و با حفظ منافع سهامداران خود کارایی و بهره‌وری را در این بنگاه‌ها افزایش دهد.

وی ادامه داد: متأسفانه در حوزه مالکیت اگر چه به ظاهر این اتفاق افتاده اما در حوزه مدیریت و اداره، این اتفاق نه‌تنها منجر به حضورنیافتن دولت در اقتصاد نشده است بلکه نحوه اداره آنها به‌مراتب بدتر از قبل از اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی است. پورابراهیمی گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد از ابتدای واگذاری‌ها تا‌کنون حدود ۸۰ درصد واگذاری‌ها دوباره توسط دولت اداره می‌شود و حدود ۴۰ درصد از آنها هم که در قالب سهام عدالت اداره می‌شود رهاشده‌ترین مجموعه مالکیتی در اقتصاد است.رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس شورای اسلامی گفت: اخیرا دولت ورودکرده و احکام آنها را براساس نوع فعالیت به دستگاه مربوط سپرده است.

پورابراهیمی با بیان اینکه اکنون اعضای هیأت مدیره مجموعه بانک‌ها، پالایشگاه‌ها، حوزه صنعت خودرو و دیگر مجموعه‌ها توسط وزارت مربوط انتخاب می‌شود، افزود: نهادهای عمومی تصدی و مالکیت شرکت‌های واگذاری را عهده‌دار شدند.وی با اشاره به اینکه بخشی از نظارت‌ها بر عهده مجلس شورای اسلامی و بخشی برعهده دیگر بخش‌های نظارتی مانند بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات و وزارت اطلاعات است، اضافه کرد: وفاق وجود دارد که خروجی اجرای اصل ۴۴ هم‌اکنون به‌مراتب بدتر از قبل از اجرای این اصل است زیرا قبلا دولت، پاسخگو بود اما اکنون دولت با اینکه خودش اداره می‌کند پاسخگو نیست.

پورابراهیمی با بیان اینکه بخش واقعی خصوصی‌سازی در اقتصاد کشورمان در واگذاری‌ها حداکثر ۵درصد است، گفت: دولت حکم حداقل حدود۵۰۰ عضو هیأت مدیره را در شرکت‌های زیرمجموعه سازمان تأمین اجتماعی صادر می‌کند.

تغییر ساختار شبه دولتی‌ها

پور ابراهیمی با اشاره به اینکه اصلاح ساختار نهادهای مالی ازجمله راهکارهای مجلس شورای اسلامی در این زمینه است، افزود: سازمان‌هایی مانند تأمین اجتماعی را باید به اتحادیه‌های کارگری و کارفرمایی بسپاریم و دولت حضور خود را در این سازمان‌ها قطع کند تا بتوانیم آثار ناشی از واگذاری‌ها را در حوزه اقتصاد شاهد باشیم.

* فرهیختگان

- وزارت نفت، طلبکار یا بدهکار هدفمندی یارانه‌ها؟!

فرهیختگان نوشته ست:‌ یکی از مهم‌ترین مشکلات دولت یازدهم، نحوه تداوم اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و تامین یارانه‌های نقدی مردم بود. در واقع، تامین یارانه‌های 45 هزار و 500 تومانی مردم به صورت ماهانه فشار زیادی به وزارتخانه‌های نفت و نیرو که تولیدکننده و فروشنده حامل‌های انرژی در کشور هستند، وارد می‌کرد. با توجه به اینکه وزارت نیرو بدهی‌های سنگینی داشت، این وزارتخانه در همان ماه‌های ابتدایی دولت روحانی تقریبا از واریز درآمدهای خود به سازمان هدفمندی یارانه‌ها معاف شد و فشار تامین درآمدهای این سازمان که محل تامین یارانه‌های نقدی مردم بود، به وزارت نفت مضاعف شد. همین وضعیت موجب شد یکی از مهم‌ترین گلایه‌های زنگنه و همکارانش، فشار سنگین اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها بر وزارت نفت در سال‌های اخیر باشد. در این گزارش می‌خواهیم این موضوع را بررسی کنیم.

مطابق با بندهای «الف» و «ب» ماده دو آیین‌نامه اجرایی تبصره ۱۴ قانون بودجه 95 که 28 شهریور سال گذشته به تصویب هیات دولت رسید، مقرر شده بود که شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران از محل فروش فرآورده‌های نفتی مبلغ 21 هزار و 300 میلیارد تومان و شرکت ملی گاز ایران هم هشت هزار میلیارد تومان از درآمدهای ناشی از فروش گاز طبیعی را به حساب سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها واریز کنند. همچنین در زمستان سال گذشته هم دولت و مجلس سه مرتبه با استناد به گزارش‌های سازمان برنامه و بودجه کشور آمارهایی در این زمینه ارائه دادند.(جدول یک) 1- جوابیه دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت در هشت دی 95؛ 2- نامه رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه به رئیس مجلس در 12 بهمن 95؛ 3- گزارش سازمان برنامه و بودجه کشور درخصوص منابع سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها که هشت اسفند سال گذشته رسانه‌ای شد. مطابق با آمارهای جدول یک، کل درآمد ناشی از فروش داخلی فرآورده‌های نفتی و گاز طبیعی در سال 95 حدود 48 تا 52 هزارو 200 میلیارد تومان بوده که حدود 18 تا 19 هزار میلیارد تومان آن نصیب وزارت نفت شده است و مابقی (بین 29 تا 34 هزار میلیارد تومان) به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها واریز شده است. اما وضعیت در سال‌های 92 تا 94 چطور بوده است؟ مطابق با گزارش شماره 13642 مرکز پژوهش‌های مجلس (اردیبهشت 93)، مجموع درآمدهای ناشی از فروش داخلی فرآورده‌های نفتی و گاز طبیعی در سال 92، حدود 37 هزار و 720 میلیارد تومان بوده است. مطابق با گزارش شماره 14706 این مرکز پژوهشی (بهمن 94) این درآمدها در سال 93 به حدود 47 هزار و 130 میلیارد تومان رسیده است. مطابق با این گزارش و همچنین نامه رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه به رئیس مجلس، 12 بهمن 95، مجموع درآمدهای ناشی از فروش داخلی فرآورده‌های نفتی و گاز طبیعی در سال 94 به حدود 53 هزار میلیارد تومان رسیده است. از سوی دیگر، بر اساس گزارش تفریغ بودجه دیوان محاسبات کل کشور درباره بندهای مرتبط به هدفمندی یارانه‌ها در قوانین بودجه سال‌های 92 تا 94، میزان سهم سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها از محل فروش فرآورده‌های نفتی و گاز طبیعی به شرح جدول دو بوده است.

در مجموع، درآمد اختصاصی وزارت نفت از محل فروش داخلی فرآورده‌های نفتی و گاز طبیعی از حدود 9 هزار و 300 میلیارد تومان در سال 92 (ابتدای دولت یازدهم) به حدود 18 تا 22 هزار میلیارد تومان در سال‌های 94 و 95 رسیده است. بنابراین این ادعای وزیر نفت در مصاحبه با روزنامه ایران مورخ ۷ مرداد امسال که کل درآمد ناشی از فروش داخلی فرآورده‌های نفتی و گاز طبیعی به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها می‌رسد، برخلاف واقعیت است.

همچنین درآمد وزارت نفت از محل فروش داخلی فرآورده‌های نفتی و گاز طبیعی قبل از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها بین پنج تا 10 هزار میلیارد تومان بوده است که به مراتب کمتر از درآمد فعلی این وزارتخانه از این محل است. بنابراین ادعای دیگر زنگنه که وزارت نفت بیشتر از تکلیف قانونی خود به سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها پرداخت می‌کند، پذیرفتنی نیست.

* شرق

- دوری وزارت آب و نیرو از تدبیر

شرق با حمله به وزارت نیرو نوشته است: اظهارنظرهایی همچون توقف سدسازی، خرید آب از کشورهای هم‌جوار و استحصال آب از اعماق زمین در شرایطی که سالانه‌ میلیاردها مترمکعب آب در بخش کشاورزی هدر می‌رود، نشانه‌هایی نگران‌کننده از فضای علمی و تخصصی حاکم بر این روزهای وزارتخانه است. در سال‌های وفور درآمدهای نفتی، اجرای طرح‌های توسعه‌ای تولید برق با سرعت لازم پیش نرفت و با وجود کاهش رشد مصرف برق در بخش صنعت به دلیل رکود در تولید، میزان مصرف از تولید پیشی گرفت. بهره‌برداری بی‌وقفه از تأسیساتی که با هزینه بسیار بالا در سالیان گذشته ایجاد شده بودند، به دلیل عدم رسیدگی اصولی در شرایط نامناسبی قرار دارد.

به تغییر سبک زندگی و الگوی مصرف انرژی خانوار توجه کافی نشد و طرح‌های جامع مصرف بهینه انرژی که ناظر بر بهره‌وری و کاهش مصرف از مرحله تولید و واردات لوازم خانگی و صنعتی بود و همچنین طرح‌های کاهش اتلاف انرژی در شبکه توزیع مورد اهتمام جدی قرار نگرفت. احداث تأسیسات مدیریت جامع منابع آب از قبیل سدهای بزرگ در حوزه آب‌های مرزی و ایجاد شبکه‌های آبیاری به کندی پیش رفت. در انفعال کامل بخش آب وزارتخانه و پافشاری بر اجرای طرح‌های ناکارآمد حفاظت آب‌های زیرزمینی همچون طرح تعادل‌بخشی منابع آب، کشاورزی نامعقول، منابع آب زیرزمینی کشور را به یغما برده و سرزمین را در مسیر غیرقابل‌سکونت‌شدن قرار داده است. پروژه‌های پراهمیت بازچرخانی آب و استفاده از آب‌های خاکستری شامل ایجاد شبکه‌های جمع‌آوری و تصفیه‌خانه‌های فاضلاب با هدف تأمین آب صنایع پرمصرف، به‌ویژه در کلان‌شهرها از سرعت لازم برخوردار نیست. در این شرایط راه‌حل‌های ارائه‌شده از سوی وزارتخانه حداکثر فشار بر مردم با افزایش تعرفه‌های آب و برق و تبلیغات سطحی رسانه‌ای بوده است.

متأسفانه در دولت یازدهم کماکان وزارتخانه از سوی منصوبان دولت‌های نهم و دهم به همین منوال اداره شده و در عمل از تدبیر و امید و از فرصت‌های بزرگ پسابرجام برای جذب سرمایه‌گذاری و فناوری‌های روز بهره لازم برده نشده است. در دولت دوازدهم وزیر جدید نیرو با آواربرداری از مشکلات موجود و با تجدید ساختار و قوا، وزارتخانه تخصصی، کارآمد، چابک و هوشمند «آب و نیرو» را بنیان خواهد نهاد و برای مشکلات و چالش‌ها پیش از بروز و ظهور چاره و تدبیر خواهد کرد.

* خراسان

- تقلب بانکها در محاسبه سود بانکی

روزنامه خراسان به تقلب بانکها در محاسبه وام پرداخته است: برای خیلی ها سوال است که سود تسهیلات بانکی چطور محاسبه می شود؟ بخصوص آن هایی که بیشتر سر از حساب و کتاب در می آورند، متوجه می شوند فرمول هایی که قبلاً برای محاسبه سود و اقساط بانک به کار می رفت، الان دیگر با اعداد و ارقامی که در صورتحساب تسهیلاتی که از بانک می گیرند، چندان جور در نمی آید از طرف دیگر برای آن هایی که اهل دقت بیشتر هستند، این سوال حتماً پیش آمده است که چرا در ماه های اول پرداخت اقساط تسهیلات، در صورتحساب، مبلغ کمتری از اصل وام آن ها تسویه می شود؟ مجموعه این موارد، شائبه ای را ایجاد کرده است که بانک ها سودهای آن چنانی را از مشتریان می گیرند. البته در این میان بانک مرکزی در سال 86 در بخشنامه ای به بانک ها فرمولی را ابلاغ کرده است که موجب پرداخت سود بیشتر توسط وام گیرندگان می شود. این تفاوت باعث شده که بسیاری از مردم که اقساط خود را با فرمول قبلی محاسبه می کنند، با مشاهده مبلغ بالاتر در اقساط پرداختی، دچار ابهام شوند. کلید رفع ابهام به فرمول ابلاغ شده از سوی بانک مرکزی باز می گردد فرمولی که باعث می شود نرخ سود پرداختی که با فرمول ساده ولی مورد محاسبه عموم مردم برای نرخ 18 درصد به رقمی معادل 19.6 تا 20.6 درصد برسد. به این ترتیب مردمی که برای دریافت وام با نرخ سود ۱۸ درصد اقدام می کنند، عملا بدون این که مطلع باشند فریب می خورند و ۲ درصد سود بیشتر پرداخت می کنند. علاوه بر این اکنون بسیاری از بانک ها و موسسات برای پرداخت تسهیلات، بخشی از وام را تا پرداخت قسط آخر ضبط می کنند. در هر صورت در این گزارش سعی می کنیم در قالب تشریح مکانیسم تعیین اقساط، به برخی سوالات در زمینه نحوه محاسبه سود و اقساط بانکی پاسخ دهیم. نکاتی که شاید کمتر دیده و یا شنیده باشید!

آن هایی که از قدیم سرشان به اصطلاح در حساب و کتاب بوده اذعان دارند که چندین سال است که حساب و کتاب آن ها در مورد سود و میزان اقساط تسهیلات با صورتحسابی که از بانک ها می گیرند چندان نمی خواند و بانک ها ظاهراً با یک نرخ سود، مبلغ بیشتری از مشتریان می گیرند. در پاسخ به این موضوع، بررسی ما نشان می دهد که سوال به وجود آمده کاملاً بجاست. چرا که فرمول محاسبه سود و اقساط در بانک ها چندین سال است تغییر یافته است.

ماجرا از این قرار است که در پی فشار مسئولان دولت سابق برای کاهش دستوری نرخ سود بانکی در سال های 85 و 86، بانک مرکزی در بخشنامه ای به تاریخ 18 تیرماه 86، نحوه تعیین نرخ سود تسهیلات را تغییر داد.

به این ترتیب وامی که به اسم نرخ سود 18 درصد می گیریم و براساس محاسبات خود با نرخ 18 درصد حساب می کنیم، در حقیقت برای بسیاری از وام ها نرخ سودی معادل 19.6 تا 20.6 درصد دارد. این فریب باید از سوی نهادهای نظارتی از جمله مجلس و دیوان عدالت اداری که مدعی رسیدگی به بخشنامه ها و دستورالعمل های مراکز دولتی و رسمی است پیگیری شود تا حقوق مردم و اعتماد آن ها در لابه لای بخشنامه ها و فرمول های بدون مبنای بانکی پایمال نشود.

* جهان صنعت

- دوران انتساب مشکلات به دولت قبل تمام شد

این روزنامه اصلاح طلب نوشته است: چند روز بیشتر تا معرفی رسمی کابینه دولت دوازدهم باقی نمانده است. پیش‌بینی‌ها و شایعات درباره کابینه دولت دوازدهم بسیار است اما آنچه در انتظار آن هستیم، کابینه‌ای هدفمند است که در پی آن شاهد مشکلات دولت قبل نباشیم. دولت دوازدهم باید ترکیبی از وزرایی باشد که بتوانند شرایط کشور را بهبود بخشند. انتظار می‌رود دولت شرایط کشور را طی برنامه‌ریزی مناسب پیرو مسایل داخلی،‌ خارجی،‌ سیاسی و اقتصادی در مسیری قرار دهد که به سمت عملگرایی حرکت کند.

انتظار می‌رود دولت دوازدهم به توفیقات جدی دست پیدا کند اما این مهم فقط در شرایطی پیش خواهد رفت که دولت خالی از شعار و رفتارهای جناحی پیش رود و عملگرایی و نه شعارزدگی را در برنامه‌ریزی خود بگنجاند.

یکی از مشکلات جدی دولت یازدهم منتسب کردن آسیب‌ها و مشکلات به دولت قبل بود. در شرایط کنونی اگر این انتساب‌ها ادامه پیدا کند به این معنی است که دولت خود را مورد انتقاد قرار می‌دهد، عملکرد خود را زیر سوال می‌برد و این شانه خالی کردن از مسوولیت‌هاست. امید می‌رود چنین عملکردی در دولت دوازهم تکرار نشود.دولتی که قرار است مسوولیت به عهده گیرد باید نسبت به منتقدان نگاهی منصفانه داشته باشد. همچنین در فعالیت‌های خود از نظرات و پیشنهادات منتقدان نیز در راستای تعالی و پیشرفت کشور بهره جوید.

حال آنکه اگر دولت دوازدهم انتقاد را به‌عنوان چالش تلقی نکند، آرامش و فرصت تعالی و پیشرفت بیش از شرایطی خواهد بود که هر اظهارنظری به عنوان چالش تلقی شود. از همین رو است که بالا رفتن صبر،‌ تحمل و شکیبایی دولت‌، فارغ از جناح‌بندی و سیاست‌های حزبی شرایط رو به پیشرفت را ایجاد خواهد کرد.

چیدمان کابینه دولت در میزان موفقیت آن نقشی مهم و اساسی دارد. چیدمانی کارآمد و بابرنامه نیازی است که دولت دوازدهم باید به آن توجهی ویژه داشته باشد. هر قدر چیدمان کابینه فراجناحی باشد و بیشتر از نگاه حزبی،‌ نگاه به توانمندی‌ها مورد توجه باشد، موفقیت بیشتری در پیش خواهد بود.

کارآمد بودن باید از راس وزارتخانه‌ها و تا بدنه وزارتخانه و مدیران میانی ادامه پیدا کند. کارآمدی ویژگی و توانایی نیست که برای یافتن آن نیاز به جست‌وجوی خاصی باشد. سند چشم‌انداز 20 ساله بهترین چارچوبی است که اگر افراد به آن اهتمام داشته باشند، بی‌شک می‌توانند در راستای موفقیت دولت و کشور قدم بردارند.این نکته بسیار مهم و قابل توجه است که اگر دولت دوازدهم با تکرار رفتار دولت یازدهم قرار باشد چیدمانی جناحی را معرفی کند، شرایط هیچ تغییری نخواهد کرد و مشکلات قبلی دولت تکرار خواهد شد.دولت دوازدهم برای موفقیت بیشتر باید سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی ویژه‌ای را روی تیم اقتصادی خود انجام دهد. تیم اقتصادی دولت دوازدهم باید تیمی کارآمد و اثر‌گذار باشد هرچند در دولت یازدهم شاهد چنین تیمی نبودیم. دولت یازدهم در بخش اقتصادی تیم یکسان و همسویی نداشت و همین موضوع شرایطی را فراهم کرد که در بخش اقتصادی شاهد هیچ اتفاق مثبتی در چهار سال گذشته نباشیم. از همین رو است که اگر دولت خواستار اثرگذاری است، باید وزرایی کارآمد در حوزه اقتصاد، صنعت و نفت را معرفی کند. وزرای کلیدی مقوله‌های اقتصادی و بازرگانی باید روی تولید داخل و نوسازی اقتصاد کشور از نوع اقتصاد مقاومتی برنامه‌ریزی کنند.اقتصاد مقاومتی اصلی مهم است که در تمام دنیا با ادبیات سیاسی و اقتصادی خاص هر کشوری تجربه شده است. مقوله اقتصاد مقاومتی در همه کشورهای دنیا توانست راهکاری رو به پیشرفت و بهبودی شرایط کشورها باشد. اقتصاد مقاومتی در جمهوری اسلامی نیز باید به سمتی رود که ما نیز بتوانیم مقاومت اقتصادی خود را به جهانیان نشان دهیم. دولت دوازدهم اگر با نگاهی تنگ‌نظرانه به اقتصاد حرکت کند،‌ نمی‌توان در انتظار هیچ پیشرفتی بود.راهکار جدی و قابل تاملی که پیش‌روی دولت دوازدهم با توجه به شرایط کنونی تولید و صنعت و در نهایت اقتصاد امروز کشور، خصوصی‌سازی و کم کردن تصدی دولت در صنایع است. در همین راستا تولید هدفمند و برنامه‌ریزی‌شده می‌تواند به طور جدی به پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی کمک کند.دولت دوازدهم در برنامه‌ریزی جدی و مستمر باید بانک‌ها را در مسیر خدمت‌رسانی به دولت و صنعت قرار دهد. کمک‌رسانی بانک‌ها به صنایع و حمایت هدفمند،‌ اقتصاد مقاومتی را به طور جدی رونق خواهد بخشید و این موضوع پیشرفتی جدی خواهد بود.دولت‌های قبل از موضوعی بسیار جدی و پیش برنده برای کشور دور ماندند. دولت یازدهم نیز از آن غافل بود. این موضوع آسیب‌شناسی کلی از وزارت صنعت است. آسیب‌شناسی وزارت صنعت کاستی‌ها و نقاط قوت را مشخص خواهد کرد. اگر این مهم توسط دولت دوازدهم در دستور برنامه‌ها قرار گیرد،‌ بی‌شک شاهد ساماندهی و بهبود شرایط کشور خواهیم بود. آسیب‌شناسی وزارت صنعت و دیگر وزارتخانه‌های بزرگ دولت نه‌تنها راه پیشرفت را برای دولت دوازدهم هموار خواهد کرد بلکه دولت‌های بعدی نیز شرایط اقتصادی و بازرگانی بهتری خواهند داشت.

* جام جم

- نجات مسکن از رکود، ماموریت ناتمام وزیر راه وشهرسازی

جام جم نوشته است:‌ چهار روز دیگر مراسم تحلیف رئیس‌جمهور برگزار می‌شود و احتمالا وزرای پیشنهادی نیز به مجلس معرفی خواهند شد. یکی از مهم‌ترین وزارتخانه‌های اقتصادی کشور وزارت راه و شهرسازی است که در طول چهار سال گذشته به گفته کارشناسان نتوانسته عملکرد خوب و قابل قبولی را از خود نشان دهد. در این گزارش کارشناسان حوزه

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۳۵۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت راه تکلیف جاده‌های ترانزیتی اردبیل را مشخص کند

اردبیل- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: وزارت راه وشهرسازی بدون توقف تکلیف بزرگراه ها و جاده های ترانزیتی اردبیل را با تامین اعتبار مناسب مشخص کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، آیت الله سیدحسن عاملی در خطبه های این هفته نماز جمعه شهر اردبیل با اشاره به تاخیر عملیاتی پروژه راهسازی در جاده گرمی بیله سوار اظهار کرد: جای تاسف است که پروژه دو بانده کردن مسیر گرمی - بیله سوار به دلیل عدم تامین اعتبار دوباره تعطیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: این جاده اولاً جاده ترانزیتی و مورد رجوع رانندگان خارجی است از این حیث بی‌آبرویی بزرگی برای کشور درست می‌شود ثانیاً این جاده ایمنی ندارد چون پیچ‌ها و نقاط حادثه خیز دارد اهالی هر دو شهر هم به شدت ناراحت هستند کل مسیر 55 کیلومتر است.یعنی محتاج به هزینه عمده ای نیست و بی اعتنایی کاملاً محل تامل است.

امام جمعه اردبیل ادامه داد: در این خصوص برای بار دوم از وزیر راه و شهرسازی می‌خواهم خود را در این پروژه بدنام نکنند هر ایرانی که از این جاده بین المللی بازدید کند از شکسته شدن غرور ایرانی خجالت می‌کشد تنها بعضی از مسئولین مربوط هستند که ابایی از تاراج و غارت شدن حیثیت کشور در برابر خارجی‌ها ندارند.

عاملی بیان کرد: جاده کلور – درام در جنوب استان نیز همین وضعیت را داراست یعنی پیمان کار دوباره پروژه را تعطیل کرده است.

وی افزود: با تشخیص دولت و با دستور مقام معظم رهبری دو هزار و 500 میلیارد تومان برای جاده آقبند در آذربایجان شرقی بودجه گذاشته اند اگر آنجا اهمیت بین المللی دارد قطعاً جاده گرمی بیله سوار نیز بین المللی است ما از دولت مصراً می خواهیم با لحاظ اهمیت راه های استان و تامین بودجه لازم گره های ذهنی اهالی را باز کند.

امام جمعه اردبیل با تبریک روز معلم و روز کارگر تصریح کرد: روز معلم در پیش است نعمت تعلیم اساس تمام موفقیت‌ها و کلید تمام خوش بختی هاست و یک جامعه در تمام پیشرفت‌های خود مرهون عنایات معلم است معلم دین خود را با اخلاص به جامعه اداء می‌کند.

آیت الله عاملی اضافه کرد: اما جامعه نیز باید عملاً قدردان باشد با یک تقدیرنامه و کیک و آبمیوه نمی‌توان حق معلم را اداء کرد بلکه با مادیات کلان هم نمی‌توان حق معلم را اداء کرد در حال حاضر بهترین عنایت به معلمان حل مشکلات آنهاست در این باب عنایت به معلمین بازنشسته باید کمتر از شاغلین نباشد.

وی ادامه داد: یک ماه و نیم است بیمه تکمیلی بازنشستگان آموزش و پرورش تمام شده و تمدید نشده است و حالا می خواهیم آنها را به جلسه دعوت و برای آنها سخنرانی و لوح تقدیر بدهیم این قطعاً تکریم نیست ضد تکریم است.

امام جمعه اردبیل اظهار کرد: گردش چرخ اقتصادی کشور بر دوش کارگران است هیچ کس تردیدی ندارد در اینکه استقلال اقتصادی کشور مرهون تلاش مبارک آنهاست هم دولت و هم کارفرماها نگاه هر دو به این عزیزان باید این گونه باشد که آنها ولی نعمت کل کشور و کل ملت هستند یعنی نقش آنها نقش استثنایی است پس عنایت به آنها هم باید استثنایی باشد.

عاملی با اشاره به رویکرد مسلمانان جهان نسبت به عملیات وعده صادق تصریح کرد: عکس العمل ملت‌های مسلمان و غیر مسلمان در برابر عملیات وعده صادق رفته رفته در حد حیرت آوری خود را نشان می‌دهد از آنجا که تمام ملت‌ها نفرت عظیمی به اسرائیل دارند قدرت ایران و جرات ایران در انتقام از اسرائیل را در حد وسیعی تحسین می‌کنند همه ملت ها با نگاه بسیار فاخر توأم با غبطه به ملت ایران نگاه می‌کنند این عملیات ظهور قدرت، تثبیت قدرت، و قبولاندن فائقیت قدرت ایران در غرب آسیاست.

وی گفت: بعد از این حمله ندای لبیک یا خامنه‌ای در بعضی از کشورهای اسلامی بلند شد من شخصاً با دیدن آن گریه کردم حجم جشن در کشورهای اسلامی نشان می‌دهد که غرور امت کاملاً شکسته بود، حمله ایران پیام مهمی داشت و آن این بود که خاورمیانه امروز خاورمیانه دیروز نیست توازن قوی قبلاً برقرار نبود و حالا توازن به طور کامل حاصل است و هر روز طرف غالب قوی‌تر می شود.

امام جمعه اردبیل افزود: وقتی جنگ اوکراین شروع شد ایران قبلاً به روسیه پهباد داده بود و غربی‌ها همه جا را پر کردند که پهپادهای ایرانی مسیر جنگ را عوض کرد حالا که ایران با همان پهبادها به اسرائیل جواب داده است تبلیغات راه انداخته اند که این پهبادها تاثیر جزئی داشت این سخنان برای پوشاندن ضعف نظامی آنهاست.

 آیت الله عاملی تصریح کرد: جنایت اسرائیل در مجتمع پزشکی ناصر در خان یونس یک جنایت بسیار بسیار هولناک است اولین سوال افکار عمومی دنیا این است که چه کسی به این‌ها جرات این جنایت هولناک را داده است 2000 نفر را قتل عام و آنها را در قبرهای دسته جمعی دفن کرده اند بسیاری از این‌ها زنده به گور شده‌اند بعضی‌ها سر در بدن و پوست در بدن ندارند بعضی از این‌ها ابزار علاج(مثل سوند) در بدن دارند و معلوم می‌شود که بیمار بوده است اعضاء بسیاری از آنها دزدیده شده است.آنها را در داخل پلاستیک آشغال و با زباله دفن کرده اند بسیاری از این‌ها دست بسته و جمع زیادی از آنها طفل و کودک هستند تمام کادر بیمارستانی قتل عام شدند تا حال حدود 400 جنازه پیدا شده و از بقیه خبری نیست اگر مسلمانی از این جنایت دق مرگ شود جای هیچ ملامتی نیست.

وی اضافه کرد: عجیب است که در برابر این جنایت بزرگ خبری از محکومیت و اقدام عملی اروپا آمریکا و دولت‌های عربی و اسلامی نیست. ما یقین داریم که این جنایت قبلاً به آمریکا و اروپا اطلاع داده شده است از عجائب امور این است که ارتش اسرائیل انکار می‌کند که چنین کاری را کرده باشد.

امام جمعه اردبیل در بخش دیگری از خطبه ها با بیان اینکه آمریکا چند جنایت بزرگ در حق فلسطین در این 200 روز طوفان الاقصی مرتکب شده است، اظهار کرد: اول اینکه هر پیش نویس آتش بس را که به شورای امنیت رفته وتو کرده است یعنی هر چقدر بیشتر از زنان و کودکان فلسطینی کشته شود بهتر است بایدن در سخنرانی این هفته، پشت سر خود یک شاخه زیتون قرار داده بود تا به دنیا بگوید دنبال صلح است! معلوم نیست این پیرمرد چه صلحی را دنبال می‌کند وقتی چندین بار آتش بس در غزه را وتو می‌کند؟

عاملی افزود: دوم اینکه چندین بار پیش نویس عضویت فلسطین در سازمان ملل به عنوان یک کشور مستقل را وتو کرده است با اینکه با بی‌حیایی تمام، هم آمریکا هم اروپا به طور مکرر اعلام می‌کنند که راه حل دائمی مشکل فلسطین تشکیل دو دولت است که به آن "حل الدولتین" می‌گویند در بدو تشکیل اسرائیل هم در سازمان ملل برای اخذ رای برای عضویت اسرائیل به عنوان یک کشور، دولت‌های دنیا را گول زدند اینگونه که گفتند فلسطین را هم عضو سازمان ملل می‌کنیم اما 75 سال است که این بند را اجرا نکرده اند و حالا که طوفان اقصی شروع شده تازه یادشان افتاده که چنین شرطی در بدو تاسیس اسرائیل بوده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: وتو کردن آمریکا عضویت فلسطین در سازمان ملل معنای خیلی بدی داشت معنای آن این است که غاصب عضو است ولی صاحب خانه حتی حق مالکیت یک وجب کشور خود را برای تشکیل یک دولت مستقل ندارد این اقدام آمریکا بازتاب منفی سنگینی علیه دولت آمریکا در داخل و خارج آمریکا داشت و حالا آمریکا و هکذا اروپا برای ترمیم چهره خود اقدام به کاری کرده‌اند که چهره آنها را بدتر می‌کند و آن وضع عقوبات علیه شهرک نشینان تندرو و جنایتکار است این شهرک نشین‌ها هر روز به فلسطینی‌ها حمله می‌کنند خانه‌ها ، اموال  و زراعت‌های آنها را آتش می‌زنند و خودشان را مورد ضرب و شتم و اهانت قرار می‌دهند هم چنین برای یک تیپ جنایت کار اسرائیلی می خواهند تحریم وضع کنند.

عاملی خاطر نشان کرد: وقتی اسرائیل دو هزار نفر را در مجتمع پزشکی ناصر قتل عام و در گورهای دسته جمعی دفن می‌کند معنایش قطعاً نسل کشی است محاصره نان و دارو قطعاً نسل کشی است و طبق قوانین بین‌المللی حمایت نظامی و مالی از مرتکب نسل کشی جرم است کنگره آمریکا با حمایت مالی از اسرائیل قطعاً مرتکب جرم شده است.

وی افزود: آمریکا در ارسال سلاح به اسرائیل هیچ آرزویی نگذاشت حتی چندین بار آن قدر عجله داشت که بدون تصویب کنگره ارسال کرد و بلینکن مجبور شد در کنگره حاضر و نمایندگان جنگ طلب کنگره را توجیه نماید. چهارم اینکه پشتیبانی دفاعی تمام عیار از اسرائیل در باب المندب و در اردن در برابر موشک‌ها و پهبادهای ایرانی و در خود غزه در برابر ضربات حماس داشت و دارد.

عاملی اضافه کرد: بایدن این هفته از کنگره آمریکا که میلیاردها دلار مساعدت به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد تشکر کرد و گفت این پول امنیت آمریکا را تامین می‌کند چون هم پیمانان ما را قوی می‌کند معنای سخن این پیرمرد این است که آمریکا در امنیت خود به اسرائیل، اوکراین و تایوان احتیاج دارد هیچ سیاست مدار نمی‌تواند این معادله را حل کند.

وی تصریح کرد: بایدن از این گونه حرف‌های نامفهوم زیاد دارد از جمله اینکه در سخنرانی این هفته خود گفت امروز دموکرات‌ها و جمهوری‌خواها هر دو اتفاق دارند بر اینکه آمریکا در غائله خاورمیانه باید کنار حق بایستد یعنی اگر به اسرائیل پول دادیم و در کنار اسرائیل ایستادیم برای این است که اسرائیل حق است یعنی کشتن 34هزار بی‌گناه حق است این‌ها حتی کلمه حق را نیز تحریف کرده اند.

امام جمعه اردبیل ادامه داد: تصویب شدن میلیاردها دلار مساعدت در کنگره آمریکا برای اسرائیل از یک حقیقت بسیار تلخ حکایت می‌کند و آن اینکه آمریکا با آیپک یعنی لابی صهیونیسم بین الملل اداره می‌شود این مسئله را اسرائیلی‌ها با صراحت اعلام کرده اند آنها تمام نمایندگان آمریکا را به راحتی خریده اند.

وی افزود: شارون نخست وزیر بسیار شرور اسرائیل در سال 2001 گفت ما ملت یهود بر آمریکا سیطره داریم و آمریکایی‌ها این را خوب می‌دانند یهودیان آمریکا از طریق وسایل ارتباط جمعی و از طریق اعضاء کنگره سرنوشت آمریکا را در دست خود دارند من این را به خوبی می‌دانم که تنفیذ سیاست‌های خارجی آمریکا در منطقه خاورمیانه بدون موافقت یهودی‌های آمریکا ممکن نیست ما به شکل عجیبی بر وسائل ارتباط جمعی آمریکا مسلط هستیم و حتی بر اعضاء کنگره حکومت می‌کنیم چون تا حال به اعضای کنگره اجازه ندادیم حتی یک تصمیم علیه اسرائیل بگیرند سفارت ما در واشنگتن عملاً برنامه‌های خود را بر کنگره دیکته می‌کند و این از طریق یهودیان بسیار ثروتمند آمریکایی صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باهنر: مجلس باید حداقل دو فراکسیون اقلیت و اکثریت داشته باشد /ضرورت ندارد تمام تصمیمات مجلس جناحی باشد
  • ایجاد مرکز عرضه پوشاک حجاب و کالای عفیفانه در تهران
  • وزارت راه تکلیف جاده‌های ترانزیتی اردبیل را مشخص کند
  • راه خروج از رکود تورمی، مولدسازی است
  • حل مشکلات مردم در حوزه مسکن یک تکلیف شرعی است
  • بحران ناتمام تل‌آویو
  • مستاجران ؛بازنده بازی قیمت‌سازی
  • اهمیت «دور دوم انتخابات مجلس» نباید کمتر از دور اول تلقی شود
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  • وزارت ارتباطات به زودی از ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کند/ گردشگری در ایران رشد کرده است/ بدهی های ایران به بانک توسعه اسلامی صفر شد